Bespovratna sredstva za podršku preduzetništvu na jugu Srbije

Bez autora
May 22 2013

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas raspisan konkurs za dodelu 60 miliona dinara bespovratnih sredstava malim i srednjim preuzećima i poljoprivrednim zadrugama u tim opštinama.Za opštinu Bujanovac opredeljeno je 25,5 miliona dinara, za Preševo 22,5 miliona dinara, a za Medveđu 12 miliona dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava na konkursu po jednoj firmi iznosi tri miliona dinara.

Bespovratna sredstva za podršku preduzetništvu na jugu SrbijeKoordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas raspisan konkurs za dodelu 60 miliona dinara bespovratnih sredstava malim i srednjim preuzećima i poljoprivrednim zadrugama u tim opštinama.

U saopštenju se precizira da je za opštinu Bujanovac opredeljeno 25,5 miliona dinara, za Preševo 22,5 miliona dinara, a za Medveđu 12 miliona dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava na konkursu po jednoj firmi iznosi tri miliona dinara.

Kroz ovaj program teži se da se pomogne ekonomski razvoj ove tri nerazvijene opštine, kao i da se podstakne i unapredi proizvodnja kako bi preduzetništvo ovog područja postalo konkurentnije.

Konkurs je pre svega usmeren na smanjenje stope nezaposlenosti, odnosno podsticaj zapošljavanju.

Za bespovratna sredstva mogu da konkurišu privrednici čija firma posluje najmanje tri godine i ima sedište u pomenutim opštinama. Uslov je i da firma ima najmanje dva zaposlena, da njen račun nije u blokadi i da nije pokrenut stečajni postupak.

Preduzeća, koja su prošle godine konkurisala i kojima su dodeljena sredstva, ove godine ne mogu da konkurišu, a privrednici koji su dobili sredstva i zaposlili radnike ne mogu da ih otpuste naredne tri godine.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 11. jun 2013. godine.

Više informacija možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik